perroninka.blogg.se

Om att bli med hund.

dåligt slut på underbar dag

Kategori: Allmänt

I morgon blir jag fem månader och i kväll är jag sur. Funderar på att skriva en debattartikel adresserad till djurskyddsföreningen. Agneta ska bara ha!

Dagen började så bra. Jag sov till halvåtta. Hade i och för sig koll på tidningsbudet runt 04.00, men det räknas inte. Blev lite kliad på magen och somnade om. Tog en trevlig liten morgonpromenad med Agneta. Jag har börjat tugga koppel igen, så hon är inte så där sprudlande som hon var för några dagar sedan när hon trodde jag slutat.

Sten var med ner i hissen och jag blev riktigt ledsen när han trampade i väg till jobbet. Grät en skvätt faktiskt. Jag tycker om Sten. Speciellt när han sjunger arior ur Carmen för mig. Han är noga med att föra mitt kulturarv vidare. Jag tror förresten aldrig Sten skulle göra som Agneta gjort i kväll.

Vi åt en tidig lunch: Agneta uppvärmd thaimat, och jag en portion av mitt nya foder. Det smakar väl sådär, men jag är tusan så mycket bättre i kistan, än jag var för någon vecka sedan.

Så drog vi iväg. Jag har ny bur sedan i går. En STOR. Agneta beställde large av misstag. Specialbeställd och allt. Ha ha ha ha ha ha ha. Jag kan stå på bakbenen och når ändå inte taket. Tror jag.

Buren har väggar som kompostgaller. Läskigt. Jag hoppar inte in utan att protestera. Agneta fjäskar och kastar in korv och levergodis. Suck. Kan ju inte motstå det.

Det var ändå värt att åka bur i dag. Vi kom nämligen till rastgården. Merci, Ester och Nacho kom också. Jabbi! Nacho och jag hittade varandra direkt. Sedan gav vi järnet i nästan två timmar. Guuuud vad roligt det är att leka. Åh, när får jag nästa gång? Vill nu!

Vet ni, Ester och Merci hade trasslat in snärjmåra i pälsen. Stackars Ester hade varit tvungen att raka privata ställen. Hu. Tror det var därför hon var lite försiktigt och mest ville sitta. Skulle jag också gjort om någon gjort så på mina privata.

Nachos Eva hade med sig kanelbullar. Ja, det är ju kanelbullens dag i dag. Vi fick inga. Dåligt! Vatten fick vi istället. Människor, alltså … fast Petra var hygglig och plockade bort fästingarna som attackerat Nacho. Hon hade liksom plockvana efter alla snärjmåror ...
 
 
 
Åh, vi hade så roligt, åh… ibland la jag mig på rygg och andra gånger Nacho. Jämlikt. Ingen ensidig dominans här inte. Möjligen var jag l-i-t-e bitchig först. Hm …

På kvällen, hemma, blev jag – och är – sur.

Hur kan man bara koka fläsklägg öppet när man har en hund? Inte låta hunden slicka plasten på läggen ens? DJURPLÅGERI. Det är vad det är. Behöva ligga i köket och inhalera fläskos. Dumma, dumma, dumma Agneta.

Vet ni vad det värsta är? När jag skäller av lust till fläsket, tycker hon att jag ska vara tyst. Och sur låter hon. Och sträng. Att en bra dag ska få sluta så här. VOV!

 

Kommentarer

 • Petra Merci & Ester säger:

  Stackars dej Ninka :( Men vad bra att du had kul i rastgården. Det är så härligt att träffas och få titta på när ni röjer.Ester var inte riktigt i form men nästa gång ska du se då kommer hon nog igen .
  Kram :)

  Svar: Ja, och måtte snärjmårorna vissna ner och dö!
  perroninka.blogg.se

  2012-10-05 | 19:29:23
  Bloggadress: http://nogg.se/lufsen

Kommentera inlägget här: