perroninka.blogg.se

Om att bli med hund.

Sådant som händer

Kategori: Allmänt


25 augusti lördag 2012

När man är valp, händer något hela tiden. Senaste veckan har jag sett till att det hänt Agneta en hel del. Man vill väl liva upp livet. Inte alltid det blir hellivat.

I början av veckan fick vi bråttom ut, så Agneta bar mig. Det blev skott i ryggen det! Sedan hade hon jobbmöte på lantlyan. Gissa om jag vallade jobbarkompisarna! Jag gav mig inte förens alla stod i samlad tropp.

När de åkte, vallade jag också. Det blev en näradöden upplevelse. Sade Agneta efteråt. Jag bara sprang lite nerför grusvägen mot stora landsvägen. Ville ha tillbaka folket. Himla sätt att dra i väg i bilen, när jag fått ihop alla.

Agneta hoppade och skrek så jag blev tvungen att vända. Undrade såklart om hon hade ont på fler ställen.

Från nu är det fler kompostgaller framför grinden. Dubbla hinder liksom.

Dagen efter vallningsincidenten, skulle vi ut i skogen. Jag hade ingen lust att gå genom den där barrikaderingen. Trots att det fixades en lucka så jag kunde komma ut.

Agneta gick ut och kallade på mig. Lockade och pockade. Tänkte: Okey då! Och flög ut och tänkte mig neråt landsvägen. Då flög Agneta också och hamnade tvärs över grusvägen och fångade upp kopplet. Efter det har hon ont i knäna. Blåa med blod.

Annars är det som vanligt. Lite fram och tillbaka mellan mina lyor. Och i går kväll ett lyxbad med ett superhundschampo som det stod Milk & Honey på. 

Släktkalas

Kategori: Allmänt

18 augusti 2012 I dag har jag varit på släktkalas. Nästan alla var där! Syskonen, mormor, kusiner och en del andra som jag nog är släkt med på ett eller annat sätt. Åtminstone själsligt. Sten tog en hel del bilder. Roligast var det att lekaloss med mina kullsyskon. Brorsorna Heroz och Hermanito lekte jag mest med. I bilen hem däckade jag och sov resten av eftermiddagen. Men det var det värt! Tack Ulrika och Elina för ett kanonfint släktkalas! Kramkalas Bäst att Agneta aktar sig! Jag och brorsorna Jag, Elina, mamma och mormor Puss på dig, Nilla Jabbi! Lek med brorsorna Brorsorna kramas, jag ser på. OK! Jag ger mig. Smal sak. Familjefoto Nilla, jag och mamma

Sommarstugan. Me like!

Kategori: Allmänt

Någonstans i Bergslagen ligger Agnetas barndomssommarstuga. Som släkten har kvar. Dit åkte vi idag. Sjö bara ett par meter från husknuten och perfekt brygga att bada ifrån. Nåja, man måste ta stegen ner till vattnet. Jag hoppade i och tog en rejäl simtur. Den första rejäla faktiskt. Gick alldeles utmärkt. Sedan spanade jag på änder. Skällde på dem gjorde jag också. Har fått ett mycket disktinkt och respektingivande skall. Nu kör jag kvällsracet och förbereder mig för morgondagen. Det är ingen vanlig dag det inte. Kennelträff hos Calmigos. Längtar <3

Tvärstopp.

Kategori: Allmänt

15 augusti 2012

Glömde berätta vad som hände när vi kom hem från landet häromdagen. Jag blev akut nödig och drog i väg med Agneta till min miniplätt. På plätten finns ett lågt sittande vägmärke. En 30-skylt.

Jag snurrade runt så där som man gör när man ska få till nummer två. Mörkt var det. Agneta överlastad med väskor. Och lilla jag i koppel. Tvärstopp, och när jag vände mig om satt Agneta på huk och lät. Hon hade gått rakt in i skyltens baksida och lyckats knocka både ögonbrynet och skallen. Osmidigt. Där satt hon ett bra tag.

Sedan gick vi hem.

"Come on, matte!"

Kategori: Allmänt

Valpen. Mjuka morgonblicken, nästan svarta iris. Krulliga sjuttiotalsfrisyren. Vingeltassarna på sängkanten. Ivriga tungan.

”Upp med er!”

Halvsovande promenad i fuktigt parkgräs. Jag, valpen och gatsoparna. En och annan cyklist på väg till jobbet.

”Kissa, nu då!”

En fågelfjäder i munnen, kopplet likaså. Fick jag med mig bajspåsen?

”Bit inte i kopplet!” Eller. ”OK!” Du tar det ju alltid när vi ska över vägen. Som i triumf. Svanstippen flaggar rakt upp. Busblick och målmedvetna steg mot porten.

”Come on, matte! Vi är klara nu!”

Ninkas "Top Ten"

Kategori: Allmänt

Hade trevligt med Siribarnbarn i parken i dag! Henne gillar jag! Här under är en lista på annat jag gillar och ogillar: Ninkas "TopTen" Gillalistan: 1. Leverpastejsök/ grisöron. 2. Min flock 3. Ost. 4. Tokrusa i lantlyans trädgård, plocka blommor och luckra upp jorden här och där. 5. Att bli kliad på magen och slicka på röda tånaglar 6. Beröm. 7. Ta kopplet och vända hemåt när det som ska göras är gjort. 8. Välling. 9. Leka med mina leksaker, har ingen favorit än. 10. Sova under bordet när resten av flocken jobbar eller äter. Ninkas "Top Ten" Ogillalistan. 1. Kompostgaller. 2. Folkmusik med konstiga rytmer. Exprimentell Jazz. (Den gör mig stirirg och nervös) 3. Folk som klappar mig på huvudet innan de hälsat på Sten eller Agneta. 4. Hällregn när man måste ut och ... ja ni vet! 5. Agneta när hon kommer upp från källaren. Läskigt. 6. Tjuriga hanhundar. 7. Skogsljud på natten. Den gula brevlådan på natten. 8. När någon trampar tass av misstag. Gör ont ändå, även om det är misstag. 9. När jag vill leka och ingen har lust eller tid. 10. När jag gör som jag ska och är programmerad till, och det bara blir ett tjatigt "Nejande".

Rosor och Esther, mest bilder.

Kategori: Allmänt

9 augusti 2012 Som ni redan vet, har jag ett STORT intresse för blommor. Nu har jag övergått från pioner till rosor. Pionerna tog ju snabbt slut. Lite mitt fel. Sedan vissnade de. Visar lite foton på det som hände häromdagen när Agneta satte en röd ros på byrån i lantlyan. (Hi hi hi) Sten kommer nerför trappen. Jag upptäcker rosorna på byrån. Jag bär in lite rosblad i gästrummet där jag har min sten, pinn och prylsamling. Agneta har satt dit en ny ros. Den samlade jag också in! Agneta och Sten blev lite "Nejiga". Jag tar Agnetas foppatoffla och kutar ut på gården. Mer mig med foppatoffla. Foppatoffla och skäll på grannen. Varför ska han stå där på trappen och skaka kläder? I dag har jag träffat Esther! Kul, kul, kul!!! Men okul att vi inte kunde vara utan koppel. Det är så begränsande. Henne vill jag leka mer med. I dag tog vi det rätt lugnt. Jag visade henne Oskarsparken. Petra och Agneta pratade, pratade, pratade. Känner på mig att vi kommer att träffa Esther igen :-).

Tre månader och en dag

Kategori: Allmänt

6 augusti (måndag) 2012 Jag blev tre månader i går och det har jag firat genom att gräva i jordgetingboet. Tur för getingarna att de redan flyttat. Underbart är kort. Agneta lade ett kompostgaller över hålet. Sten mätte mankhöjden, och jag är 35 centimeter. Vikten vet jag inte exakt. Vem bryr sig på sommaren? Men jag tror jag väger dryga åtta kilo. Agneta tycker jag blir tyngre och tyngre. Jag märker det på henne, när hon bär ner mig för trappen på morgnarna. OK, jag kan gå själv, men det är som att benen är lite trötta vid 04.30. Får kolla vikten på badrumsvågen i statslyan. Vi ska dit i morgon. Jag har träffat ännu fler nya människor och hundar. För några dagar sedan var vi i Nora. Igen. Tre trevliga pudeltjejer, en jättegammal slö spaniel och en skällig liten sort i ett flera meter långt koppel. Den gillade inte svarta hundar. Synd! Annars har den kunnat få hälsa på mig, och jag är hur snäll som helst. I alla fall dagtid och när jag träffar obekanta på två- och fyra ben. Av någon outgrundlig anledning, doftar det bättre från matbordet än från min matskål. Häromdagen tänkte jag sätta mig på en stol jag också. Det fick jag inte. Allting är av intresse. Humlor eller plastdetaljer. Det kvittar. Titta eller tugga på. Väldigt lite intrese har jag för nageltången. VILL INTE KLIPPA KLORNA. Måste tyvärr :-( Som ni förstår är det fullt upp. Bara nattmörkret får mig att sova flera timmar i sträck. I dag sågar grannen sly. Boring! Låter alldeles för mycket. Ligger hellre under köksbordet och värmer fötterna på Agneta. När det blir tyst och lugnt i trädgården ska vi leka vidare med mina leksaker som är gömda i röda plastkoner. Inte som leverpastejsök, men det funkar.

Jag en robotdammsugare

Kategori: Allmänt

1 augusti 2012 Tillbaka i lantlyan sedan ett par dagar tillbaka. Statslyan är väl okey, men jag stressar upp mig när jag ska ut och göra sådant jag behöver. Häromdagen, när jag skulle göra just det, blev jag utskälld precis utanför porten av en ung blandrashane. Jag blev så rädd så jag kissade på mig. Det finns snälla hundar också. En gullig Cavalierflicka som det gick väldigt bra att hälsa på. Och ett par Schnauzrar. En hane och en tik. Schyssta! Dem ska jag bli vän med. Jag är inne i en klängig period. Inte jämt, men framåt kvällen. Jag vill leka med Agneta och Sten hela tiden då. Och tugga. På dem och allt annat. Rosor tillexempel. Eller Stens raggsockor. Eller varför inte sovburen och nya gummistövlarna. Nedre delen av garderoben eller något annat smarrigt. DET KLIAR JU SÅ INFERNALISKT I TÄNDERNA. När de försöker med de förut så utmanande sökövningarna, fixar jag köksbanan på nolltid och vill ha mer på en gång. Agneta tycker jag ser ut som en sådan där robotdammsugare. Sedan har jag börjat få näsa för matlagning. Häromdagen kunde jag sträcka ut mig ordentligt och nå upp till köksbänken. Där fanns det grejer! You name it! I dag gick jag – eller sprang – en för mig lång tur i skogen. Agneta blev hur förvånad som helst över min löpförmåga. Chockad närmast. Mina snart tretton veckor till trots, är jag snabb som ett spjut och tillsynes outtröttlig. Springa i stjärnmossa, nosa, nosa, nosa. Jag måste erkänna att det var ganska skönt att slagga lite efteråt. Nu ikväll har jag haft ett ryck av extrem överaktivitet. Både Sten och Agneta ser trötta ut. Jag har ju bara sprungit in och ut, tuggat lite på dem och lekt skoaffär och trädgårdsmästare. Visat att jag kan stå på två ben och lägga framtassarna på bordet och köksbänken (inte populärt), demonstrerat stol- och bordsbensgnag, fortsatt busa fast de sagt till, klättrat upp och ner i gästsängen (lade leksakstigern där), och en del annat trevligt. Förstår inte att de kan bli trötta och stränga av sådant skoj? I morgon är en ny dag! Bilder kommer nästa gång det finns nätkapacitet nog.