perroninka.blogg.se

Om att bli med hund.

Vargar och inställda aktiviteter

Kategori: Hundar

Här ser det ut som att jag har fått en pinne i halsen. Men det har jag inte.
2012-10-26 (fredag) Skulle ha blivit en rolig helg. Nu vet jag inte hur det blir. Agneta är yr. Tyvärr. Så det är avbokat hos BM:s hundtjänst. Ingen grundkurs med vardagslydnad blir det. Får försöka lyda lite i alla fall. Fast just nu har jag ingen lust. Jag retas. Kommer nästan ända fram. Sedan backar jag. Kopplet lattjar jag med mer än vanligt. Skitkul. Men det är det bara jag som tycker. Och vet ni vad som hände i dag? Jag kissade som vanligt på plätten utanför porten. Då gick en dam förbi och sade till Agneta att hon skulle plocka upp efter mig. Hur plockar man upp kisset? Någon som vet? Annars har det varit omväxlande full fart och lugnare än lugnt. Jag och mina perrokompisar har hittat ett hägn där vi kan ösa loss. Tjoho, vad vi öser! Trött och lerig blir man. Och kalldusch får man när man kommer hem. Jag har inga bra bilder från racerturerna i hägnet, men jag har några från landet förra söndagen. De får duga. Sten plåtade och Agneta plockade svamp. De sista innan frosten. Sist vill jag bara berätta att i Örebro har vi varg i innerstaden. Alldeles utanför knuten. Har inte bestämt om jag tycker det är spännande eller läskigt. Både och kanske.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Villingsberg och kompisträff

Kategori: Hundar


20121014


I dag har det varit strilande väder. Regn. Kallt. I alla fall i Villingsberg utanför Karlskoga. Ni kanske undrar varför en perrofröken som jag har ärenden på ett skjutfält? Jo, det ska jag tala om för er! Jag har varit på regionalträff jag! Flott som attan. Regionalträff. Läckert som salamin jag fick av Sten när Agneta var på minisemester i Sundsvall. Jag fick annat också. Men det är hemligt. Agneta behöver inte veta allt.
 

Vi var inbjudna av Petra och Annika och en till som jag inte minns namnet på just nu. Man kan ju inte ha allt i huvudet jämt, eller?

Tror det var ungefär femton stycken sådana som jag. I olika storlekar och färgställningar. Vi nosade, och mätte och ibland var det riktigt läskigt. Jag hade stor respekt för en vit hanhund. Yatzy. Han var snygg, men jag är ju inte där än. Så jag sade ifrån lite fint, så snart han kom i närheten. Man måste hålla på sig tills den rätte kommer.

Ulrika och Elina kom. Åh, GLAD!!! Fick barndomsminnen. Sommarminnen. Ville aldrig sluta hälsa på dem.

Sedan var den en hanmänniska där som berättade om spår och sök. Jag fick sitta i bilen och frysa. Gjorde mig liten och rund som en boll, men det var kallt i alla fall. Agneta får skaffa bättre underlag i nya buren, annars vägrar jag sitta där nästa gång. Hon verkar ha dålig koll på årstidsväxlingar.

Bästa, förutom Ulrika och Elina, var att busa med Nacho. Halvbrorsan är inte bara söt och läcker som choklad, han är rolig också.

Bra dag. Sedan blev jag trött. Människorna jag bor med skurar golv. De tycker det luktar hund. Vad hade de väntat sig ;)?


dåligt slut på underbar dag

Kategori: Allmänt

I morgon blir jag fem månader och i kväll är jag sur. Funderar på att skriva en debattartikel adresserad till djurskyddsföreningen. Agneta ska bara ha!

Dagen började så bra. Jag sov till halvåtta. Hade i och för sig koll på tidningsbudet runt 04.00, men det räknas inte. Blev lite kliad på magen och somnade om. Tog en trevlig liten morgonpromenad med Agneta. Jag har börjat tugga koppel igen, så hon är inte så där sprudlande som hon var för några dagar sedan när hon trodde jag slutat.

Sten var med ner i hissen och jag blev riktigt ledsen när han trampade i väg till jobbet. Grät en skvätt faktiskt. Jag tycker om Sten. Speciellt när han sjunger arior ur Carmen för mig. Han är noga med att föra mitt kulturarv vidare. Jag tror förresten aldrig Sten skulle göra som Agneta gjort i kväll.

Vi åt en tidig lunch: Agneta uppvärmd thaimat, och jag en portion av mitt nya foder. Det smakar väl sådär, men jag är tusan så mycket bättre i kistan, än jag var för någon vecka sedan.

Så drog vi iväg. Jag har ny bur sedan i går. En STOR. Agneta beställde large av misstag. Specialbeställd och allt. Ha ha ha ha ha ha ha. Jag kan stå på bakbenen och når ändå inte taket. Tror jag.

Buren har väggar som kompostgaller. Läskigt. Jag hoppar inte in utan att protestera. Agneta fjäskar och kastar in korv och levergodis. Suck. Kan ju inte motstå det.

Det var ändå värt att åka bur i dag. Vi kom nämligen till rastgården. Merci, Ester och Nacho kom också. Jabbi! Nacho och jag hittade varandra direkt. Sedan gav vi järnet i nästan två timmar. Guuuud vad roligt det är att leka. Åh, när får jag nästa gång? Vill nu!

Vet ni, Ester och Merci hade trasslat in snärjmåra i pälsen. Stackars Ester hade varit tvungen att raka privata ställen. Hu. Tror det var därför hon var lite försiktigt och mest ville sitta. Skulle jag också gjort om någon gjort så på mina privata.

Nachos Eva hade med sig kanelbullar. Ja, det är ju kanelbullens dag i dag. Vi fick inga. Dåligt! Vatten fick vi istället. Människor, alltså … fast Petra var hygglig och plockade bort fästingarna som attackerat Nacho. Hon hade liksom plockvana efter alla snärjmåror ...
 
 
 
Åh, vi hade så roligt, åh… ibland la jag mig på rygg och andra gånger Nacho. Jämlikt. Ingen ensidig dominans här inte. Möjligen var jag l-i-t-e bitchig först. Hm …

På kvällen, hemma, blev jag – och är – sur.

Hur kan man bara koka fläsklägg öppet när man har en hund? Inte låta hunden slicka plasten på läggen ens? DJURPLÅGERI. Det är vad det är. Behöva ligga i köket och inhalera fläskos. Dumma, dumma, dumma Agneta.

Vet ni vad det värsta är? När jag skäller av lust till fläsket, tycker hon att jag ska vara tyst. Och sur låter hon. Och sträng. Att en bra dag ska få sluta så här. VOV!