perroninka.blogg.se

Om att bli med hund.

La dolce vita

Kategori:

Alltså. Om man bor i stan och inte har badbar sjö i närheten, får man göra som Anitha Ekberg. Bada i fontänen. Går alldeles utmärkt. Fina kaskader att slicka i sig finns det också. Om törsten faller på.

Utmattad på matta.

Kategori: Allmänt

Agneta går kurs och lär sig allt möjligt. Om hur jag ska bli ännu trevligare t.ex. Det är extremt utmattande när hon praktiserar sina nyvunna kunskaper. Kolla bara!

Det frestar på att vara en aktiv perro!

Kategori: Allmänt

20120918 (tisdag) Det flängs och fars. Jag har varit på sommarstugebesök. I söndags, hos Stens syster och svåger. Fick rostbiff. Jummi. Blev törstig. Sprang som tusan i öppen terräng. Sjö fanns det också. Kallt. I går var vi och hälsade på Agnetas systerdotter med familj. Saga drog en fästing på mig. Den satt nästan i ögat. Hon var duktig. Fästing fastnade säkert på mig i söndags när jag fick kuta fritt på ett ändlöst kalhygge. Inkallning tränades och jag kom som ett skott. Tack vare korvsnuttar. Vad ska man annars komma för? Alldeles för många katter hemma hos dem. Jag satt i bilen när de fikade. Inte katterna, men människorna. Pep ingenting. Skällde inte heller. Bakluckan stod öppen så jag hade full koll. Sedan åkte vi till Eva. Där fick jag min lunch och sen sov jag i ett hörn. Funkade. Något slags möte hade de, Agneta och Eva. Åt charkuterivaror som doftade gott. Torrfoder erbjöds mig. Fick duga. Schampobad i badkaret på kvällen. Jag tröttnade efter fem minuter. Schampot skulle sitta i i tio. Halt var det i karet. Agneta blev halvblöt. Och så i dag då. Upp med tuppen och långrastning innan förmiddagsslummern. Klart man blir förvirrad! In i bilen och hem till Merci, Esther och Petra. Där tvingade de ner mig i källaren och satte mig på ett bord. Sedan var det ett durrande och fixande i över två timmar. Trim. Gick väl an med kroppen. Ansiktet tyckte jag de kunde skippa. Tassarna var inte skönt det heller. Men jag orkade inte protestera. De var två mot en. Fegt!


När Petra var nästan klar, låg halva jag på golvet i en hög. Merci och Esther kom in och skällde på högen. Det har jag full förståelse för. Vem kan lita på en päls utan hund?
Har lite kvar att jobba med. Ett par tussar här och där. Kanske, kanske låter jag Agneta och Sten klippa bort dem. Har inte bestämt mig än. Ska sova på saken för jag är jättetrött efter alla äventyr.

Fin dag i rastgården med Merci, Esther och Petra. Och Agneta förstås.

Kategori: Allmänt

Det här var en bra dag. Först miniperroträff med Merci, Esther och Petra. Sen bad i fontän. Bilderna får tala för sig själva. Vill bara påpeka att jag hängde på Merci och Esther fint, när de skällde på de som fanns utanför inhägnaden. Jag är en stor flicka nu och nästa vecka åker svettpälsen av. Fontänbadet lägger jag upp senare. Rörlig bild.


Septembersöndag på landet, Agneta skriver.

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi har haft en skön och avstressande söndag på landet. Den senaste veckan har Ninka varit rejält uppe i varv. Varje rastning har slutat med koppelkamp, fotnafs och irritation. Bor man mitt i stan, som vi gör, är det svårt att undvika rusningstrafik och annat som invaderar miljön. Och plötsligt var det som att det gick troll i rastningarna. Stressad, vallande Ninka och svettig matte och husse. En Ninka som gjorde utfall mot bilar och ibland cyklar. Hon har varit så uppe i varv, så hon har inte alltid lyckats göra det hon ska ute, utan väntat tills hon kommit in. Vi har provat allt möjligt. Stått passiva. Avlett med kontaktövningar och annat.

Stackars Ninka.

Därför var det extra roligt att se henne på landet, som hon är och som hon var innan den här jobbiga perioden. Lugn, nyfiken och med svansen glad.
 

Nu sover en kolugnvalp vid mina fötter och jag hoppas innerligt att helglugnet ska vara kvar in i nästa vecka.

Agneta
Handskar och färskfoder

Kategori: Allmänt

3/9 2012
Mina tänder står åt alla håll. De nya kommer fast de gamla inte trillat ut. Himla massa tänder just nu. Jag biter på allt. Hela tiden. Och kliar mig i ansiktet. Antagligen kliar det när nya tänder ska fram. Jag kliar på ryggen också. Där har jag småblemmor som det smörjs och donas med. Alsolsprit luktar bläk.
Jag når upp överallt. Inte alltid populärt. När det någon gång är dåligt med tid för mig, hittar jag på både det ena och det andra. Jag är uppfinningsrik. I kväll gick jag över någon gräns. Att skinnhandskar ska vara så märkvärdiga! Handskar som handskar.
Hon som är matte, Agneta alltså, blev direkt otrevlig. Tjurig. Jag blev utvisad och fick inte vara med när hon jobbade. Fast det var nog mer för att jag gillade mattan i hennes rum. Mattan var godare än alla mina leksaker tillsammans. Väl doftmarinerad röllakan från 60-talet med signatur och allt. Jummi.
Det där med ensamhetsträning fortsätter. En stund varje dag är jag solokvist. Då passar jag på att sova, så jag kan vara pigg och alert när Sten och Agneta är hemma.
På bilderna ser ni hur jag närmar mig klotången. Vi har tagit en kloklippningslektion. Det var dyrt, men lärorikt. Jag uppförde mig exemplariskt. Kursledaren kunde inte fatta att det skulle vara något bekymmer med mina klor. Agneta fick då ett besynnerligt uttryck i ansiktet. Som om hon var av annan åsikt. Annars växer jag och frodas. Har passerat 11 kilo för någon vecka sedan. Behöver inte vara rädd för att falla ur. Har fått ett mål utbytt mot mumsigt färskfoder. Varför finns det torrfoder när man kan käka färskfoder? Och på onsdag blir jag fyra månader. Tårta av färskfoder och tuggvänliga ballonger vill jag ha!!! P.S. Folk stannar hela tiden och säger att jag är bland det sötaste de sett! D.S.