perroninka.blogg.se

Om att bli med hund.

Gott slut och gott nytt år!

Kategori: Allmänt

Gott slut och gott nytt år!
 

Jul igen ...

Kategori: Allmänt

 
 
 
Jul 2012

Nu är det jul igen, fast för mig är det den första! De senaste två veckorna har varit stressiga. Inte för mig, fast jag har känt av det. Sten har jobbat dygnet runt och Agneta har haft en massa fuffens för sig i köket. Sådant som doftar och frestar. Jansson t.ex.
Pepparkakor och revbensspjäll. Däremellan har hon jobbat med annat också. Vid skrivbordet. Då ligger jag under det och tuggar på något. Om jag tuggar på mattan, får jag snabbt ett tuggben i käften.
 
 
På promenaderna har jag fångat upp en hel del snö, som jag sedan lagt i hallen. I förrgår var det rekord. Jag fick med mig en hel snölykta in i pälsen. Värsta bollarna alltså!
 

Promenaderna nuförtiden går till såhär: Agneta/Sten först och jag efter. De har så mycket idéer de där två. Konstigt nog så drar jag mindre när de gör så. Men jag gör vad jag kan för att ligga en noslängd före.
 
 
 
Av och till händer det att jag vill ruska i kopplet. Framförallt när jag gjort nummer två. Någon sorts lätthet infinner sig och jag får sådan lust att tugga och slita i påsen där tvåan ligger. Ännu har jag inte lyckats få hål på plasten. Jag tycker det är en skitkul lek. Agneta och Sten ogillar.
 

Under julen har jag fått vara i vardagsrummen. Jag är stor nu, och lyder oftast när det sägs till om ett och annat. Vet inte om jag tänker vara stor nästa månad också, men just nu är jag det. Har t.ex. inte kissat inne på ett bra tag.

Snart ska jag ställas ut. På My Dog i Götet. Det har jag aldrig varit med om tidigare. Behöver köpa öronrens och ett snyggt koppel. Svart tror jag det blir. Vill ju inte sticka ut för mycket när det är första gången. Hoppas jag träffar andra trevliga jyckar där. Gärna lekfulla och glada!

God fortsättning och gott nytt år med många feta märgben!

(fick ett på julafton, smask!)
((kom över en skumtomte också, fast den hann jag bara snaska lite på, innan den nitiska Agneta tvingade mig att spotta))

Eld och telefon

Kategori: Hundar

4 december 2012

Jag är med Agneta i huset på landet. Grannen som tittar till det, tyckte det var bäst att vi åkte ut och eldade. Tur vi kom. Huset hade bara 0 grader. Någon hade ställt in något viktigt fel. Ojojoj.

Titt som tätt försvinner Agneta ner i underjorden. När hon kommer upp luktar hon eld och rök. Jag får sitta i farstun och spana ner i källartrappen genom ett kompostgaller.

Vi har tagit livsfarliga promenader i skogen. Här finns både varg och lodjur. Och alla möjliga som har klövar. Vildsvin. Fy.

Mitt på dagen tycker Agneta det är ok, men när jag vill ut i mörka skogen på kvällen, stretar hon emot. Fast jag gör vad jag kan. Spelar kissnödig en gång i halvtimmen. Visar Agneta med hela min kropp hur roligt jag tycker det är med snön. Såg nog hur hon tittade på mig med väldigt varm blick när jag rusade runt på det snötäckta hygget med öronen rakt ut. Som små krulliga glada vingar.

När jag kommer till landet, blir jag nästan som jag var i somras. Jagar Agnetas fötter. Krafsar vilt på ytterdörren och skäller kläderna av alla som passerar.

Nåja. Inte många passerar i glesbygden. Fast skälla på de som gör det, det gör jag.

I dag kom en trevlig karl från televerket hit. Han luktade hund och hade belöningsgodis i fickan. Nu har vi analog telefon. Landet är så off, att digitaliseringen inte nått hit än.
Coolt. Snart får vi bredband också. Hela två MB.

Den trevliga televerksarbetaren berättade läskiga historier. Sade att Agneta inte fick låta mig gå lös. Något om varg och alldeles i närheten var det. Och en bekants hund som … Sedan höll jag för öronen.

Nu är jag trött. Orkar inte gå nerför trappen när det ska kastas in ved i pannan. Ligger bara på övervåningen och lyssnar på isen som lägger sig. Att den ska behöva sjunga så högt när det ska läggas. Det är väl bara att pysa ut en rejäl suck och sen sova? Eller?

Tass på er!